Wat zijn sterke punten?

Sterke punten zijn de kwaliteiten die ons energie geven en waar we goed in zijn (of het potentieel hebben om goed in te worden)!

ONTDEK JE STERKE PUNTEN

Jij bent uniek!

Er zijn geen twee ‘sterke punten’-profielen hetzelfde. Bij assessments op basis van sterke punten wordt ervan uitgegaan dat we allemaal uniek zijn en dat de weg naar succes voor ons allemaal anders is. 

Heeft betrekking op jou als persoon

We richten ons vaak op de specifieke vaardigheden, kennis en het gedrag dat we koppelen aan succes in een bepaalde functie. Maar sterke punten hebben, in tegenstelling tot competenties, betrekking op jou als persoon en niet op jouw functie.

Verschil tussen vaardigheden en sterke punten

Bij sterke punten draait het niet alleen om vaardigheden. Je kunt leren om ergens in uit te blinken, maar als je daarbij geen gebruik maakt van je sterke punten, heb je misschien wel een prachtige prestatie neergezet, maar heeft dat waarschijnlijk ook veel energie gekost.

Sterke punten: dé manier om intrinsieke motivatie te stimuleren

Sterke punten zijn die kwaliteiten die jou gedurende je leven en carrière constant motiveren en energie geven. Je sterke punten heb je dus je leven lang, niet slechts voor een bepaalde periode.

Focus

Je sterke punten geven je focus, net als een kompas

Positieve energie

Je sterke punten geven je een gevoel van flow en welzijn

Denken in oplossingen

Je sterke punten zorgen ervoor dat je vaker in oplossingen denkt

Duurzame topprestaties

Met je sterke punten presteer je met gemak op topniveau

Strengthscope® is een verfrissende nieuwe manier om jezelf te ontwikkelen en je volledige potentieel te benutten.

Ben je benieuwd hoe Strengthscope® eruitziet? Bekijk de video!

 

In de brochure hieronder kun je meer lezen over de verschillende producten van Strengthscope®

Wat maakt Strengthscope® uniek?

Strengthscope® helpt mensen om hun passie en energie te ontsluiten

Strengthscope® dat gebaseerd is op de positieve psychologie, helpt mensen om hun passie en energie te ontsluiten zodat zij hun topniveau kunnen bereiken op gebieden die beter aansluiten bij hun talenten en hun persoonlijkheid.

Bij Strengthscope® ben je geen type kleur of persoon

Strengthscope® respecteert de complexiteit van de mens. Je krijgt de totaliteit van je sterke en zwakke punten te zien. Het geeft je inzicht in hoe jouw sterke punten elkaar kunnen versterken of juist verzwakken en welke impact dat kan hebben op je prestaties op het werk, de kwaliteit van je relaties en je gevoel van welzijn.

Het meest complete assessement systeem voor organisaties!

Met Strengthscope® kun je de sterke punten van je medewerkers, teams en leidinggevenden in kaart brengen met één methode! Je hoeft dus niet telkens andere instrumenten in te zetten voor de verschillende doelgroepen binnen jouw organisatie.

Het enige sterke punten assessment ter wereld dat wetenschappelijk is onderbouwd

Strengthscope® is het enige sterke punten assessment ter wereld dat goedgekeurd is door de British Psychology Society als een valide en betrouwbaar psychometrisch instrument. Dus ben je op zoek naar een instrument om de kracht van je organisatie in kaart te brengen? Dan is Strengthscope® jouw instrument!

De verschillende Strengthscope® rapporten