Benut de kwaliteiten van je medewerkers!

Wanneer je nieuwe medewerkers wilt aannemen, ijzersterke teams wilt samenstellen, de samenwerking binnen en tussen teams wilt verbeteren, inspirerende en effectieve leiders wilt ontwikkelen, hoge medewerkersbetrokkenheid wilt realiseren en een effectief talentontwikkelingsprogramma wilt ontwikkelen en implementeren, dan is Strengthscope® dé oplossing voor jou!

Wat is Strengthscope®?

Met Strengthscope® kun je je prestaties optimaliseren en meer energie uit je werk halen doordat het je meer inzicht geeft in:

1. Je unieke sterke punten en hoe je deze kunt optimaliseren om uitzonderlijke prestaties te leveren 

2. Risicogebieden die topprestaties in de weg staan en krachtige manieren om de invloed hiervan te verminderen 

3. Hoe je relaties kunt versterken en effectiever kunt werken met mensen die andere sterke punten hebben dan jij.


Bekijk de strengthscope assessments

De sterke punten benadering

Talentprogramma’s op basis van sterke punten nemen een hoge vlucht. Onderzoek toont aan dat de betrokkenheid en productiviteit aanzienlijk (met wel 40%) kunnen toenemen! Het centrale idee is dat een aanpak dat gericht is op sterke punten veel effectiever is om in organisaties het leerproces te versnellen en sneller tot prestatieverbeteringen te komen.

Lees meer

Toepassing binnen organisaties

Leiderschapsontwikkeling

In het huidige veranderlijke en zeer concurrerende bedrijfsleven heeft een bedrijf de meeste kans van slagen wanneer het niet alleen lukt om de meest getalenteerde mensen aan te trekken en te houden, maar het deze mensen ook weet te stimuleren om topprestaties te leveren, hun grenzen te verleggen en te blijven leren. 

Met behulp van ons beproefde StrengthscopeLeider™-assessment en -ontwikkelingssysteem leren leidinggevenden hoe ze hun manier van leidinggeven kunnen afstemmen op hun sterke punten en hoe ze zwakkere gebieden en andere prestatierisico’s kunnen aanpakken.

Deze positieve en verrijkende aanpak stelt leidinggevenden in staat om zowel een positieve werkomgeving te creëren als optimale bedrijfsresultaten te behalen. 

Teamontwikkeling

Benut de talenten binnen je team voor meer energie, betere samenwerking en duurzame prestaties!
In het strengthscope teamprogramma vult ieder teamlid een sterke punten assessment in dat inzicht geeft in hun sterke punten, zwakke punten en hun prestatie valkuilen op individueel en teamniveau. Er wordt gekeken in hoeverre het team hun sterke punten effectief inzetten om hun persoonlijke en/of teamdoelstellingen te halen en wat ze kunnen doen om dat te bereiken.
Strengthscope kan worden gebruikt voor: 
1. Een sterk presterend team dat beter wilt presteren
2. Een team dat zich moet voorbereiden op een toekomstige verandering
3. Een team dat onvoldoende of matig presteert
4. Een team dat verdeeld is of veel conflicten kent en samen moet werken
5. Een nieuw gevormd team
6. Een virtueel team, waarvan de leden zelden of nooit op dezelfde locatie zijn.
Komt een van deze situaties jou bekend voor en wil je meer informatie over wat de mogelijkheden zijn? 

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek

Loopbaanontwikkeling

Loopbaanontwikkeling op basis van sterke punten is een doeltreffende manier om je carrière vorm te geven en het beste uit jezelf te halen.

Ruim twintig jaar onderzoek heeft aangetoond dat mensen sneller leren, meer betrokken zijn en beter presteren wanneer ze zich richten op hun persoonlijke sterke punten (daar waar je energie van krijgt en waar je goed in bent) en zich een positieve, oplossingsgerichte instelling aanmeten. 

In deze tijd waarin de werkomgeving steeds onduidelijker en wisselvalliger wordt, verloopt loopbaanontwikkeling zelden in een rechte lijn of zonder onverwachte veranderingen.

Het is daarom belangrijk om je sterke punten te optimaliseren zodat je kansen kunt grijpen, goed om kunt gaan met obstakels en je ambities kunt waarmaken.

Vitaliteit- en veerkrachtontwikkeling

In onzekere tijden van financiële zorgen,
instabiliteit op de arbeidsmarkt of een hoge werkdruk, is het belangrijk om het hoofd te kunnen bieden aan een toenemende werkbelasting en onverwachte veranderingen.

Om je voor te bereiden op onverwachte uitdagingen of veranderingen, zowel privé als op het werk, moet je doelbewust en gericht te werk gaan. Als je je veerkracht wilt trainen en ontwikkelen, is het belangrijk om stil te staan bij je huidige copingstrategieën en stressfactoren en te bedenken wat er anders moet, waar je hulp bij nodig hebt en vooral wat je natuurlijke sterke punten zijn.

Het is essentieel dat we onze veerkracht vergroten, zodat we goed om kunnen gaan met onzekerheden, onduidelijkheid, veranderingen en druk, en strategieën vinden die ons helpen stress de baas te blijven.

Hieronder vind je een selectie van organisaties die strengthscope® al gebruiken 

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek

Contact opnemen!