Vind mensen die een passie hebben voor datgene dat belangrijk is voor de functie!

Pas je wervingsstrategie aan, zodat je mensen vindt die niet alleen beschikken over de vereiste competenties en ervaring, maar die ook echt een passie hebben voor datgene dat belangrijk is voor de functie, het team en het bedrijf. 

Deze masterclass biedt je de hulpmiddelen die je nodig hebt om sollicitatiegesprekken te voeren op basis van sterke punten, voor zowel interne als externe werving. 

Werving en selectie op basis van sterke punten heeft o.a. als doel de aanzienlijke kosten die gepaard gaan met wervingsbeslissingen te reduceren!

Onderzoek laat zien dat mensen die energie krijgen van hun werk, consequent beter presteren en nauwer betrokken zijn.

Heb je ooit meegemaakt dat je spijt had van een besluit om iemand aan te nemen of dat een nieuwe medewerker op de eerste dag betrokken en positief aan de slag ging en na enkele maanden in zijn nieuwe functie te hebben gewerkt, teruggetrokken werd en helemaal niet meer betrokken was? Steeds meer bedrijven beginnen in te zien dat ze hun wervingsstrategie moeten aanpassen als ze de juiste kandidaten willen vinden: kandidaten die niet alleen op papier voldoen aan de vereiste competenties en ervaring, maar die echt een passie hebben voor datgene dat belangrijk is voor de functie, het team en het bedrijf. 

De ‘sterke punten’-benadering combineert het beste van bestaande competentiemodellen met een manier om de onderliggende passies en sterke punten van kandidaten te ontdekken die passen bij de betreffende functie. Op die manier kun je niet alleen vaststellen of kandidaten beschikken over de vereiste competenties en vaardigheden, maar ontdek je ook welke van hun kwaliteiten hen werkelijk energie geven en in welke gebieden hun potentie ligt.

De voordelen van werving en selectie op basis van sterke punten zijn:

De natuurlijke sterke punten van kandidaten komen duidelijk aan het licht.

Vrijwillig personeelsverloop neemt af en het imago van het bedrijf verbetert in de ogen van kandidaten.

Deze methode is flexibel genoeg om in combinatie met andere modellen gebruikt te worden, zoals competentiemodellen, waardoor de onderdelen van het wervingsproces die al goed werken voor het bedrijf, in waarde toenemen.

Nieuwe werknemers gaan zo productief mogelijk aan de slag omdat meteen bekend is waar ze energie van krijgen en waardoor ze positief worden uitgedaagd.

Wat leer je?

Deze training leidt je door een eenvoudig proces, waarbij je het volgende leert:

1) Je krijgt inzicht in de businesscase van en de gedachtegang achter selectie op basis van sterke punten.

2) Je leert over functieanalyse op basis van sterke punten, waardoor je het bestaande competentiekader en de persoonlijke kenmerken kunt omzetten in een ‘sterke punten’-profiel.

3) Je wordt een gecertificeerde OPAL™-interviewer, waarbij je leert om tijdens een sollicitatiegesprek te letten op:

Outcomes: resultaten die bepalend zijn voor het slagen in de functie
P
roductive strengths: productieve sterke punten die iemand inzet om tot deze resultaten te komen

Agility: flexibiliteit in het gebruik van sterke punten in verschillende situaties
Learning: lessen die de kandidaat trekt uit fouten en successen waardoor hij leert hoe hij zijn sterke punten beter kan inzetten en risicogebieden kan beperken.

4) Je ontwikkelt vaardigheden voor het voeren van sollicitatiegesprekken op basis van sterke punten en voor het opstellen van sollicitatievragen.

Training informatie

Voor wie is deze training bedoeld
– Trainers
– Coaches
– Leidinggevenden
– Agile Teamcoaches
– Organisatieadviseurs
– Talentmanagers
– HR Business partners

Niveau van de accreditatietraining

Post HBO

Vooropleidingseisen

HBO denk- en werkniveau

Studiebelasting

1 dag masterclass (van 9-5)
Voorbereidingsactiviteiten: 2 uren

Locatie van de training

Amsterdam, Amersfoort of op locatie bij in-company trainingen

Taal

De masterclass kan worden gegeven in het Nederlands of in het Engels

Investering

€595,=

Alle prijzen zijn exclusief btw en inclusief de masterclass, trainingsmateriaal en lunch.Hieronder zie je een selectie van organisaties en onderwijsinstellingen die Strengthscope® al gebruiken.

Maak vandaag het verschil voor je carrière!

Registreer je vandaag nog om van een plek verzekerd te zijn! Om de kwaliteit te waarborgen houden wij de groepen klein tot een maximum van 8 personen.

Ja graag, ik meld me aan!