Focus op Kracht: artikel in het Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties

Vanaf het moment dat je wordt ingewerkt op je nieuwe werkplek, tot het moment dat je jouw pensioen mag vieren is een ding een feit: als je doet wat van je gevraagd wordt, word je betaald. Nu is er een probleem…

Auteurs: Vincent Deinum & Kitty Schaap

Er wordt tegenwoordig heel veel gevraagd van werknemers. Zowel binnen als buiten de werkplek, waarbij een baan voor het leven geen vanzelfsprekendheid meer is. En verwachten dat werknemers doen waarvoor ze worden betaald is een ding, maar ze laten excelleren vraagt om een andere aanpak.

Bedrijven ontwerpen programma’s voor duurzame inzetbaarheid om medewerkers te stimuleren in vitaliteit, veerkracht en talentontwikkeling. Maar medewerkersbetrokkenheidsonderzoeken (MBO) tonen de anonieme pijn van de organisatie en de concurrentie maakt de vraag om kostenreductie en prestatietoename alleen maar groter. Het is tijd voor een revolutie op de werkplek.

[…]

Vanuit onze opleiding leren we kennis en vaardigheden, maar wordt er in beperkte mate gestuurd op het ontdekken en toepassen van onze natuurlijke en persoonlijke sterktes. Met als gevolg dat we vaak niet doen wat het beste bij ons past of wat ons energie geeft. ‘Slapend’ of onbenut potentieel en talent is als waardevol kapitaal dat binnen ons bereik ligt, maar niet wordt aangeboord. Hier valt nog veel winst te behalen, zowel voor organisaties als individuen.

Het hele artikel is te lezen in de december uitgave (talent editie) van Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties (TvOO). Download het artikel: https://www.professioneelbegeleiden.nl/focus-op-kracht

Vincent Deinum is ontwerper en uitvoerder van programma’s gebaseerd op strengths development, team performance en leiderschapsontwikkeling. Eigenaar van U Turn en partner in de Strengths Community Nederland. 

Kitty Schaap, MA, MSc heeft als HRM Professional en Talent Coach ruime ervaring opgedaan in het (internationale) bedrijfsleven. Vanuit COACHIEVE adviseert en begeleidt zij organisaties, professionals en leidinggevenden op het gebied van talentontwikkeling, het versterken van (persoonlijk) leiderschapskracht en SHRM vanuit een strengths-based development benadering.