Samen maximale resultaten behalen!

In het verleden was effectief leiderschap gericht op het vinden en ontwikkelen van mensen met de juiste eigenschappen, zoals charisma, besluitvaardigheid en strategisch inzicht. Deze benadering is inmiddels achterhaald. In de huidige complexe en veranderlijke werkomgeving, kunnen leiders simpelweg geen allrounders zijn. In plaats daarvan moeten ze (1) een goed ontwikkeld zelfbewustzijn hebben zodat ze situaties kunnen herkennen waarin ze succesvol kunnen zijn, (2) hun manier van leidinggeven afstemmen op hun unieke talenten en kwaliteiten en (3) hun mensen inspireren om topprestaties te leveren door een omgeving te creëren waarin hun medewerkers hun talenten optimaal in kunnen zetten, hun grenzen kunnen verleggen en kunnen blijven leren. Alleen zo kunnen ze samen maximale resultaten behalen en meerwaarde bieden aan hun klanten en belanghebbenden.

Jouw leiderschapskracht!

Jouw unieke leiderschapskracht komt voort uit je sterke punten die je meeneemt in jouw manier van leidinggeven. Als je deze kracht eenmaal hebt ontdekt en geactiveerd, kun je mensen om je heen inspireren het beste uit zichzelf te halen en uitzonderlijke resultaten te behalen.

Met behulp van ons StrengthscopeLeider™ assessment en ontwikkelings-programma leren leidinggevenden hoe ze hun manier van leidinggeven kunnen afstemmen op hun sterke punten en hoe ze een werkomgeving kunnen creëren waarin hun medewerkers hun talenten optimaal kunnen inzetten.


Ons aanbod voor leidinggevenden

Kick-off workshop

Introductieworkshop voor leidinggevenden waar ingegaan wordt op de sterke punten benadering en de voordelen voor individuen, teams en organisaties. Er wordt ook gekeken naar wat talentgericht leiderschap is en welke elementen daar van belang zijn. 

Online assessment

Ieder leidinggevende vult het StrengthscopeLeider™ assessment in dat o.a. inzicht geeft in hun sterke punten, zwakke punten en mogelijke valkuilen. Verder krijgen ze inzicht in wat toppresterende leiders doen en hoe ze daar momenteel op scoren.

Individuele terugkoppeling

Individuele sessie met ieder leidinggevende waar ingegaan wordt op hun kwaliteiten en hun persoonlijke leiderschapsstijl en hoe ze deze optimaal in kunnen zetten om buitengewone prestaties neer te zetten en effectief samen te werken met hun team en collega’s.

Talentgericht leiderschap

Nu dat de leidinggevenden zelf dit traject hebben doorlopen en inzicht hebben gekregen in hun kwaliteiten, kunnen zij ervoor kiezen om een traject met hun eigen team(s) te beginnen. Voor meer informatie, bekijk ons teamaanbod: 

Benut de talenten binnen je team!

Inzicht in je sterke punten en leiderschapskracht is de eerste stap op weg naar excellent leiderschap!

Een goede leider herkent de natuurlijke sterke punten van zijn medewerkers en geeft die de ruimte!

Goede leidinggevenden laten hun mensen bewust hun grenzen verleggen binnen de gebieden waarin ze van nature sterk zijn. Ze helpen hen hun sterke punten te ontdekken en optimaliseren door ze meer taken te laten doen waar ze plezier in hebben.
Ze verwachten niet dat iedereen overal goed in is en leggen niet te veel nadruk op zwakkere gebieden. Ze dagen hun medewerkers juist uit om uit te blinken in hun sterke punten. Tegelijk hebben ze ook oog voor de risico’s en obstakels die de prestaties van hun mensen in de weg kunnen staan. Ze helpen teamleden deze te beperken en om te zetten naar iets positiefs en productiefs, zonder er onnodig veel aandacht aan te besteden.

Het doel van dit e-boek is om leiders een aantal praktische handvatten te geven om hun eigen sterke punten en die van hun medewerkers te optimaliseren en zo ruimte te maken voor de energie, ideeën en topprestaties van het hele team. Deze aanpak heeft een stimulerend effect op de uitvoer van strategieën, het concurrentievoordeel en het innovatievermogen van het bedrijf.


Download het e-boek

Drie simpele, maar belangrijke vragen die leiders moeten stellen

In deze verhelderende, openhartige lezing vertelt Roselinde Torres over haar bevindingen na 25 jaar lang succesvolle leiders te hebben geobserveerd. Ze legt uit welke drie simpele, maar belangrijke vragen potentiële bedrijfsleiders moeten stellen om succesvol te worden.

Een inspirerend verhaal over leiderschap!

Optimize Your Strengths (leestijd max. één uur) is een vlot geschreven boek dat managers, leidinggevenden en bestuurders helpt hun eigen belangrijkste sterke punten te ontdekken en het beste uit hun teams naar boven te halen. Dit boeiende verhaal gaat over Joe, een leidinggevende die zich in zowel een persoonlijke als een zakelijke crisis bevindt. Zijn manier van leidinggeven ontwikkelt zich geleidelijk van zelfbeperkend en op tekortkomingen gericht tot stimulerend en oplossingsgericht. 


Bestel het boek

Benieuwd naar wat onze leiderschapsprogramma voor jou kan betekenen?